fr

We zien steeds vaker pergola’s, carports of andere houten constructies bij mensen verschijnen. Ben jij zelf ook van plan een houten tuinconstructie zoals een pergola of carport te maken? Lees dan zeker verder want dat kan nu ook met stijlvolle zwarte houtverbindingen in plaats van het gewone ijzergrijs.

Pergola of carport maken met zwarte houtverbindingen van Simpson Strong-Tie

Op de afbeelding hierboven zie je waar je welke soort verbinding kan gebruiken. We lichten de verschillende soorten kort nog even toe, zodat je zeker de juiste houtverbinding terugvindt in onze webshop.

De cijfers hieronder komen overeen met de cijfers op de afbeelding

1. Zwart hoekijzer voor het extra verstevigen van de constructie in de hoek tussen twee balken.

2. Zwarte balkdrager van 46mm x 77mm voor het bevestigen van de dwarsbalken. Er is ook een zwarte balkdrager met hoogte 102mm beschikbaar voor wanneer je met hogere balken in jouw pergola of carport werkt.

3. Zwarte vaste kolomvoet voor het bevestigen van jouw pergola (of andere tuinconstructie) op de ondergrond.

5. Naast een vaste kolomvoet zijn ook zwarte verstelbare kolomvoeten mogelijk. Dit is ideaal voor wanneer de ondergrond niet volledig waterpas staat. Met deze kolomvoet zorg je dat jouw pergola of carport toch waterpas staat.

6. Naast de eerder genoemde vierkante kolomvoeten heb je ook de minder zichtbare zwarte kolomvoet. Deze is in breedte verstelbaar.

Ook mogelijk voor andere houten tuinconstructies

Je kan de zwarte houtverbindingen die je gebruikt bij je pergola of carport ook doortrekken naar andere houten constructies in jouw tuin. Denk hier bijvoorbeeld aan houten omheiningen, je tuinhuis, etc.

4. Zo kan je bijvoorbeeld een zwarte vierkante kolomvoet op plaatje gebruiken voor de houten palen van je omheining.

7. Wanneer je graag de balken van je omheining zo laag mogelijk boven de grond wilt plaatsen, raden we je deze zwarte pergolavoet aan. Deze heeft namelijk extra ruimte in het midden waar de balken tussen passen. Daarboven op is deze voet ook nog eens minder opvallend.

8. De bovenkant van je houten palen kan je afwerken met een zwarte paalkop 94mm x 94mm. Deze zijn ook verkrijgbaar in de afmetingen 74mm x 74mm.

9. Naast de eerder genoemde zwarte kolomvoeten is er nog een laatste zwarte vierkante kolomvoet voor in het midden van je omheining. Deze heeft in het midden ruimte om balken tussen te schuiven. Zo komt ook bij deze de balken extra laag boven de grond.

Eindafwerking met zwarte schroeven

Oké, nu weet je welke houtverbindingen je allemaal kan kopen in het zwart. Maar het is dan natuurlijk ook wel zo mooi als deze bevestigt worden met zwarte schroeven en niet met gewone grijze schroeven. En ja, ook dat is mogelijk! Wij bieden deze zwarte schroeven van Simpson Strong-Tie ook aan in onze webshop.

Ben je helemaal fan van deze stijlvolle zwarte houtverbindingen? Ontdek het volledige assortiment!